Antagningsbesked

Antagningsbesked

Ett antagningsbesked är precis vad det låter som, ett besked som talar om för dig ifall den ansökan du gjort har blivit godkänd eller ej. De allra flesta antagningsbesked brukar handla om att komma in på en viss utbildning eller en skola som till exempel universitetet, du har säkert hört talas om eller själv ansökt till universitetet till exempel. Om du blir antagen till den utbildning du sökt kan det vara som förstahandsval eller som reserv. Att bli antagen som reserv innebär att du inte får en plats på utbildningen om inte någon annan som blivit antagen som förstahandsval, tackar nej. Det är därför av största vikt att alla svarar på ett antagningsbesked.

Hur du svarar på ett antagningsbesked

När det kommer till att söka utbildningar är det många som söker en handfull olika för att bredda sina chanser att komma in på någon av dem. Om du sökt tre olika utbildningar och blir accepterad till alla måste du svara på vilken du helst vill läsa – med andra ord måste du tacka nej till två och ja till en. Vill du behålla din plats på en utbildning är det väsentligt att du tackar ja och till de utbildningar du tackar nej kan din plats istället gå till en reserv. Denna processen kan du oftast genomföra online och sedan få bekräftad via din e-post.

Exempel på antagningsbesked

Som tidigare nämnt kan antagningsbesked appliceras på olika saker men i största mån gäller det utbildningar. Studenter som har sökt in till en viss skola och blivit accepterade får ofta hem ett brev som kan se ut så här: Vi vill med glädje meddela att du har blivit antagen till utbildningen du sökt vid vår institution. Längre ner i detta besked ser du om du är antagen som ordinarie eller reserv, och hur du ska agera. Det är viktigt att du svarar inom den tid som anges. Om du inte svarar alls så stryks din ansökan helt. Vi ser fram emot att ha dig som student hos oss.

Du har fått en miljonvinst på Svenska Spel

Föreställ dig att det ringer på din mobil, det är ett okänt nummer. Du svarar och helt plötsligt har livet förändrats för alltid. Det är en representant från Svenska Spel som ringer för att gratulera dig för din miljonvinst. Tankarna börjar direkt att snurra i huvudet, vad ska du göra för alla pengar som du snart får tillgång till?

En representant från Svenska Spels vinnarredaktion ringer alltid personligen hem till en vinnare som vunnit minst en miljon svenska kronor. Det är för att gratulera och ge de goda nyheterna. De förmedlar även information om hur man går tillväga för att hämta ut sin stora vinst. Svenska Spels vinnarkommunikatörer måste helt enkelt ha Sveriges mest tacksamma och glädjefyllda jobb.

Det finns massor med sätt att spela och vinna. Man behöver inte bara ge sig på storvinsten på Svenska spel för att få en vinst. Läs lite mer om spel både i dator och mobil här.

Alla kan vinna

Att vinna över en miljon kronor hos Svenska Spel är faktiskt inte så ovanligt och svårt som man kan tro. De absolut högsta vinsterna brukar delas ut på Lotto med Drömvinsten. Där har spelare lyckats vinna många hundra miljoner och därmed blivit ekonomiskt oberoende. Vinner man så mycket pengar får man både personlig bankrådgivning och en inbjudan till Svenska Spels huvudkontor. Att jaga storvinster kan vara ganska otillfredsställande i långa loppet då det är väldigt liten chans att vinna.

Vinn på Triss

Ett av Svenska Spels allra populäraste spel där man kan vinna miljonvinster är den alltid så populära skraplotten Triss. Triss har funnits länge på marknaden och många har som vana att köpa med sig en lott hem när de har varit i matbutiken. Det som är mest eftertraktat att skrapa fram är tre tv-apparater. Då får man nämligen skrapa en ny lott i direktsänd tv.

Lämna vardagen bakom dig

Plötsligt händer det – vinsten är din. Då kan du lämna den gråa, trista vardagen bakom dig och istället börja förgylla den. Många miljonvinnare slutar direkt sitt jobb och planerar för ett extravagant liv. Det är dock många som ångrar sig då man förlorar en viktig social gemenskap. Det allra bästa när man vunnit en miljonvinst är att smälta vinsten och sakta planera vad man ska göra.